ВСтрастната седмица хиляди български домакинства се подготвят за предстоящите великденски празници

...
ВСтрастната седмица хиляди български домакинства се подготвят за предстоящите великденски празници
Коментари Харесай

В седмицата на Великден: Свинското месо е 12 лв., млякото поскъпва още

ВСтрастната седмица хиляди български семейства се приготвят за идните великденски празници и се интересуват от цените на храните. Агенция " Фокус " е направила инспекция, с цел да установи тенденциите на цените на млечните артикули, месото, зеленчуците и други.

Преди близо месец от Министерски съвет оповестиха, че започват онлайн платформа, на която всеки консуматор може да следи трендовете в цените на продуктите от дребната потребителска кошница. Министърът на стопанската система Никола Стоянов съобщи, че след стартирането на платформата очаква спад в цената на храните през април.

Цените на прясното мляко не престават да се движат към 3,75 лева за литър. През последните две седмици цените на дребно не са претърпели основни промени. При бялото саламурено сирене също не се следят огромни промени. Цените за кг остават към 16,75 лева.  При маслото има спад от към 5%. Цените на опаковка от 250 гр. са от към 7 лева в магазините.

Цените на цялото пиле варират към 7,70 лева за брой. Тук се следи леко повишаване през последните седмици. Стойността на свинското месо също се повишава постепенно. За последните 2 седмици се вижда равномерен растеж с към 2%. На хладилните витрини на магазините кг свинско месо може да бъде открит приблизително за към 11,92 лева

Положителна наклонност се следи при цените на доматите и краставиците. Преди месец кг краставици струваше към 5,73 лева Днес същият кг е поевтинял с към 30% и междинната цена е към 4,38 лева При доматите кг на дребно варира към 4,32 лева Тук също се следи спад от към 7% за последните 30 дни.

Цените на олиото и захарта не са претърпели основни промени. Един литър олио на дребно може  да бъде открит на пазара за към 4,66 лева Захарта остава 2,86 лева за кг. Стойността си остава непроменена.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР